14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Çanakkale'den seçilen İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Adalet Sarayında düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Milletvekili Uz mazbatasını, İl Seçim Kurulu Başkanı Ünsal Bayav'dan aldı. Mazbata törenine partililerde katılım sağladı.
Mazbatasını almasının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Rıdvan Uz, "Öncelikle bize bu görevi layık gören Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. Kendime en büyük teşekkürü de bizle beraber köy köyü, esnaf esnaf sokak sokak gezen, ev ev gezen teşkilatlarıma, il başkanıma, ilçe başkanlarıma, değerli kadın kolları yöneticilerime, hanımefendileri, gençlik kollarımıza, gençlerimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir inanmışlık vardı. Hem belde başkanlarım, hem teşkilat üyelerimle bu görevi bize mazbatamızı verdiler. Bu mazbatada bütün arkadaşlarımızın, buradaki bulunan herkesin emeği var, alın teri var, mücadelesi var. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve onlardan da helallik istiyorum" ifadelerini kullandı.
Bu saatten sonra bu kalabalığı, bu birlikteliği, bu adanmışlığı görünce memleketle ilgili görev yapmanın ne kadar kutsal olduğunun bir kez daha bilincinde ve farkında olmayı hatırladığını belirten Uz, "İnşallah Rabbim bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder. Ama Çanakkale'mize ve ülkemize, milletimize bizleri mahcup etmez. Bu dua ve temenniyle tekrar Çanakkale'yi ve milletimize hayırlı olsun. İkinci bir sürecimiz başlıyor. Bu süreç 28’inde pazar günü. Yine hep söylediğimiz bir şey var. Bir dahaki seçim sürecinde bundan sonraki dönemde belki her birimizin oylarını toplasak bir mülteciler kadar oyumuz olmayacak. O yüzden bu seçimin ikinci turu çok önemli. Bu sebeple biz ikinci turda da Millet İttifakı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oylarımızı istiyoruz. Bunu da buradan bir kez daha belirtmiş olalım " dedi.
Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakını destekleyeceğini açıklaması hakkında açıklama yapan Uz, "Şimdi burada çok kritik bir süreç ve dönemeç var. Bu kritik süreçte bütün partilerinin genel başkanları bu süreçte Sinan Bey'in bu tavrına karşı bizim böyle bir talebimiz yok. Bizim desteğimiz Millet İttifakı'ndan yana demiştik. İnsanlar sizi aday gösteriyorlar. Sizi aday gösterenler ve size oy verenlere sırt çeviriyorsunuz. Bu çok doğru bir şey değil ama Türkiye'de ve Çanakkale'deki vatanseverler net olarak söylüyorlar. Dolayısıyla Sinan Bey'in değil Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin ve vatanseverlerin söylemi çok önemli olacak burada. Onlar da Millet İttifakı diyor" dedi.
Mazbata töreni, parti üyeleriyle toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Tuğba Kulasoy