Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜMAD Madencilik tarafından düzenlenen arıcılık kursu  ve bu süreçte kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler geçtiğimiz aylarda düzenlenen programla sertifikalarını almışlardı.
TÜMAD Madencilik halkla ilişeler müdürlüğü yetkilileri kursu başarıyla bitirerek sertifikalarını alan vatandaşlara içlerinde arı da olan kovan ve arıların bakımlarını kullanılacak malzemeleri teslim ettiler.
İçlerinde arı olan kovanları Şahinli köyünde 9 vatandaşa içlerinde arı olan ikişer kovan teslim edildi. Daha sonra Kocabaşlar köyünde iki vatandaşa içlerinde arı olan kov anları teslim ettiler. Ardından Lapseki’ye bağlı Dumanı köyünde 4  vatandaşa içlerinde arı olan ikişer kovan TÜMAD halkla ilişkiler müdürlüğü ekipleri tarafından testlim edildi.
TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan” Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaptığımız etkinlikler çerçevesinde daha önce, Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜMAD Madencilik tarafından düzenlediğimiz Arıcılık kursu  ve bu süreçte kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler geçtiğimiz aylarda düzenlenen programla sertifikalarını almışlardı. Sertifikalarını alan kursiyerlere kurumumuz içlerinde arı olan her kursiyere ikişer kovan halı dağıtımını gerçekleştirdik hayırlı olsun vatandaşımız için bir başka kazanç kapısı olacağını düşünüyorum”dedi. 
 
 Ercan Özçetin