Biga ilçesinde bağlı Karabiga beldesinin Belediye Başkanı Ahmet Elbi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere projeler hakkında bilgi veren Başkan Elbi, "Beldemizin büyük ihtiyacı olan  liman projemiz yatırım aşamasında. Deprem felaketi olmasaydı ihalesi yapılacaktı. Takipçisiyiz. Bandırma artık yetersiz kaldığı için Karabiga limanı önemli. Şu anda limanımıza 3 bin tonluk gemiler yanaşabiliyor. Bölgemizden gelen talepler doğrultusunda projemiz tamamlandığında 10 bin tonluk gemiler yanaşabilecek" dedi.
 
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çalışmaları devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Elbi, "2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk işimiz alt yapı sorunlarını çözmek oldu. Sık sık kesilen su sıkıntılarını çözmek için İller Bankasına su-kap projesi sunduk. Yüzde 50 hibe ile projemizin yatırımı 60 milyon lirayı buldu. 80 kilometre uzunluğunda su boruları  döşenerek kanalizasyon, yağmur suyu hatları asbestli borulardan kurtulmuş oldu. Yeni bir su deposu yapıyoruz. Su depomuz, yeni pompa ve borularla döşenmiş olacak. Şu anda alt yapıda yüzde 50'yi geçtik. Biten yerlerde de üst yapıya geçtik. Çarşı merkezinde kilit taş döşeme başladı. Vatandaşlarımızı özellikle yazın toz, kışın çamurdan bir an önce kurtarmak  istiyoruz. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır rica ediyoruz" diye konuştu.
 
"BU YAZ SICAK ASFALT ATILACAK"
Doğalgaz çalışmalarının alt yapı ile birlikte yürüdüğünü belirten Başkan Elbi, "Şu anda  Karabiga'nın yüzde 85'inde doğalgaz kullanılıyor. 4 sokakta doğalgaz taşımalı olarak devam ediyor. Temmuz  ayının 25'inde tamamlanacak.Bu projeler büyük projeler 382 milyon lira Karabiga'nın altına yatırım yaptık. Karabiga-Biga arası eski yolumuz dar bir yoldu devletimizin desteği ile yolumuz genişledi. Sıcak asfalt projemizi tamamlamak için Milletvekillerimiz ile görüştük. Bu yaz sıcak asfalt atılacak. Karabigamız da 1957 yılında yapılmış okulumuz yenilendi. 16 derslikli 600 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokul kazandırdık. Beldemizin büyük ihtiyacı olan  liman projemiz yatırım aşamasında. Deprem felaketi olmasaydı ihalesi yapılacaktı. Takipçisiyiz. Bandırma artık yetersiz kaldığı için Karabiga limanı önemli. Şu anda limanımıza 3 bin tonluk  gemiler yanaşabiliyor. Bölgemizden gelen talepler doğrultusunda projemiz tamamlandığında 10 bin tonluk gemiler yanaşabilecek. Yat limanı projemiz tamamlandığında balıkçı barınağı, satış mezat yerleri olacak. Karabiga'mıza ayrıca hareket kazandıracak. Sahillerimiz yetersizdi. Mavi bayraklı plajımız vardı. Yeni bir proje yaptık palmiye sahilini kazandırdık. Bölgemizde sadece Çanakkale'de olan akua parkı Karabigamıza kazandırma çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki yaz sezonunda kazandıracağız" dedi.
 
"İNSANLARIMIZIN YAZ KIŞ KALABİLECEKLERİ BİR YER OLACAK"
 Balıkçı lokantalarının ve plajlarının içinde olduğu  40 dönümlük millet bahçesi çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Elbi, "Karabiga'nın söğütlü yalı koyunu Orman İşletme Müdürlüğünden kiralama yapılarak dinlenme ve bungalov evlerini hayata geçirme projemizin ihale aşamasındayız. Karabiga'mız ağır sanayi değil, turizmin cenneti olacak. İnsanlarımızın yaz kış kalabilecekleri bir yer olacak. Yapılacak işimiz çok" şeklinde konuştu.
 
Tuğba Kulasoy