Bu Yıl 38. Si yapılan Lapseki belediye geleneksel kiraz şenlikleri bünyesinde yapılan ilçe hayır yemeğinde ilçenin çeşitli mahalle ve sokaklarında 12  ayrı noktada 10 bin kişilik pilav dağıtıldı.
Sahil camii bahçesinde ilçe imam ve müezzinler tarafından okunan kuranı kerim, kasideler ve ilahilerin ardından hayır yemeğine katılanlara pilav ikramında bulunuldu.
İlçe Hayır Yemeğine Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak ,Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin,MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı hayır Yemeğinde kıs bir konuşma yapan Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Lapseki belediyesi 38. Kiraz festivali bu gün artık sona eriyor. Pazartesi başladığımız ve içerisinde bir çok etkinliğinin bulunduğu yarışmalarıyla, konseriyle, futbol turnuvasıyla, yemek yarışmasıyla, halk oynlarıyla bir çok etkinliği bulunan 38. Kiraz festivali bu sona eriyor bu gün ilçe hayırımızı gerçekleştiriyoruz Allah kabul etsin. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla etkinliklerle buluşmak üzer”dedi.
 
Ercan Özçetin