Lapseki Millet bahçesinde yapılan açılış törenine, Lapseki kaymakamlığına vekaleten bakan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Dr. Gökhan Baştürk,  Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Belediye Başkan yardımcısı inşaat mühendisi Necdet Çelik, Halk Eğitim müdürü Zafer Çelik , Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı müdürü Ayhan Güler ve vatandaşlar katıldılar.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı müdürü Ayhan Güler yaptı.
Güler “ Projemiz 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan’ı n  talimatları ve Bakanağımız onayı ile ilçemizde  yaşayan dezavantajlı  gruplardan Roman kadın ve çocuklarımıza yönelik meslek edindirme Kurslarına katılarak  Sos yo-ekonomik standartlarının yükseltilmesi, farkındalık oluşturulması ve dolayısıyla aile ve ilke ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.
SODAM projesinde 1 Proje Koordinatör, 1 Yardımcı hizmetli ve 5 Usta öğretici görev yapmaktadır.  Usta direticilerimiz protokol kapsamında Halk Eğitim Merkezinden temin edilmekte.
Lapseki SODAM 2019 yılı alan taraması: çalımaları sonucunda Giyim Atölyesi , Mutfak Atölyesi, Kuaför Atölyesi , El sanatlar ve Kreş Birimiyle 63 kursiyerle faaliyetine başlamış  2019 -2023 yılları arasında kurslarımıza katılan 1500 kursiyere muhtelif kurslar ve 250 çocuğumuza kreş hizmeti vermiştir. Mesleki açıdan aldıkları katilim belgelerini kalfalık ve ustalık belgelerine taşıyarak iş imkânlarına kavuşmuş, kendi evinde Üretip satan kendini geliştirmiş Başarılı Kadın Hikâyelerine Türkiye geneli tim SODAM'lar da oldugu gibi Lapseki’ de bu gurur verici gelişmeler yaşanmistir”dedi.
Daha sonra kursiyerlere belgelerini , Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Dr. Gökhan Baştürk,  Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan verdiler ardın dan sergi açılışı yapıldı.
 
Ercan Özçetin