Lapseki Müftülüğü tarafından 60 ayrı yerde ve binden fazla öğrencinin katıldığı yaz kuran kurslarını, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ilçe müftüsü Rahmi Temiz ile birlikte yaz kuran kurslarını gezdiler.
Temmuz ayı başında başlayan ve 10 Ağustosta sona erecek yaz kuran kurslarını ,Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ilçede   yaz kuran kurslarına katın, Şehitler Cami, Ensar Vakfı, Hacı İsmail Efendi Cami, Fatih Cami, Yeni Cami, Gazi Süleyman Paşa Cami, Dalyan Cami, Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu ve Merkez Camilerindeki Yaz Kuran Kurslarını ziyaret etti.
Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, hayatın her anında insanoğluna lazım olacak kuran-ı kerim ilmini öğrenmeyi ve her daim okumayı tavsiye ederek, Evlatlarını kuran kursuna yollayan ailelere teşekkür ederek selam gönderen Başkan Yılmaz, çocuklara dini eğitim, kuranı kerim, namaz süreleri, namaz kılmayı, abdest almayı öğreten imam ve müezzinlere minnettarlığını dile getirdi. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan belediye başkanı Eyüp Yılamaz,  kuran kursuna katılan öğrencilere dondurma ikramında bulundu.
 
Ercan Özçetin