288. Tarihi Çardak yağlı pehlivan güreşlerde üç yıldır üst üste ağalık yapan  Seyhan Arslan, altın kemerin sahibi  olmuştu. Ağalık yarışında ise  iş adamı Mesut Öner ile karşı karşıya geldi. Ağalığı finalde 1 milyon 17 bin liraya kazanan Arslan, geçtiğimiz yıl ağalık parası olan 1 milyon 17 bin lirayı  katıra yükleyip  paraları belde sokaklarında davul ve zurna eşliğinde dolaştırıp Çardak  belediye Başkanı Metin Semerci'ye teslim etmişti.
Bu yıl 289. Su 26 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan ‘Geleneksel Çardak yağlı pehlivan güreşleri’ öncesinde yaptığı açıklamayla ‘Güreş severler bu yıl güreşi ücretsiz seyredecek, güreş severlere kapılar ardına kadar açık olacak şeklinde konuştu.
Altın kemer sahibi Geleneksel Çardak yağlı pehlivan güreşleri ağası Seyhan Arslan” Bildiğiniz gibi ben 286,287,288 ve 289. Yılını bu yıl yapacak olduğumuz Tarihi  Çardak yağlı pehlivan güreşlerinde 3 yıldan beri güreş ağalığı yaptım ve tabiki bizde bir gelenektir bu altın kemerle ödüllendirilir. Bu bir güreş ağsı için olmaz olmazdır altın kemerli bu sahalarda anons edilirken altın kemerli güreş ağası diye anons yapılır. Bu da tabiki bir güreş ağası için gurur verici bir durumdur. Ben geçtiğimiz yıl altın kemeri aldım fakat biz çıtayı biraz daha yukarıya taşıyarak 4. Yılı da aldım ve 4. Yıl ağalığında da yine ben devam ediyorum. Yani cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Çanakkale’de olması sebebiyle bizim için ayrı bir guru verici bir tablo oldu.  Yani şunu ifade etmek gerekirse 100. Yılda çardakta 289. Yılı güreş ağası olarak Seyhan Arslan  bu da bizim için ayrı bir gurur. Geçtiğimiz güreş ağalığından sonra bir bedel ödeme ağalık parasını belediyeye teslim etme anıda ayrı bir olay oldu. Ağalık parasını Katıra yükleyip davul zurna ekşiliğinde 289. Yılında  kullanılmak üzere belediye başkanına teslim ettik bu da farklı bir durum oldu. Ben ayrıca geçtiğimiz yıl güreş sever seyircilere bir söz vermiştim. Ogün şunu söyledim’ 289. Tarihi  Çardak yağlı pehlivan güreşleri ücretsiz olacak’ demiştik. Belediye başkanı Metin Semerci ile aldığımız karar doğrultusunda ,
 Bu yıl 289. Tarihi  Çardak yağlı pehlivan güreşleri güreş severlere ücretsiz olacak tüm güreş severleri güreşlere bekliyoruz”dedi.
 
Ercan Özçetin