Güzelyalı köyünde yıllardır devam eden sahipsiz sokak hayvanları sorunu ve aynı zamanda yaşanan internet ve baz istasyonu sorunlarına çözüm bulunması amacıyla bir imza kampanyası başlatılacak. Köy Muhtarı Elif Çelik, halkın desteğini alarak sorunları yetkililere iletmek istiyor.
Güzelyalı köyü, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle ünlü bir yazlık bölgesi olmasına rağmen, sahipsiz sokak hayvanları sorunu ve iletişim altyapısında yaşanan eksikliklerle mücadele ediyor. Bu sorunların uzun süredir çözüme kavuşturulamamasından dolayı Muhtar Elif Çelik,  vatandaşları destek vermeye çağırdı.
Muhtarlığın sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Muhtar Elif Çelik, "Değerli komşularım Güzelyalı Köyü Muhtarlığı olarak ilgili makamlara ulaştırılmak üzere bir dizi konuda imza kampanyası başlattık. Sakinlerimizin dillendirdiği ve uzun zamandır ilerleme sağlanamayan bu konularda idarenin adim atabilmesini kolaylaştırmak ve sesimizi daha gür çıkarabilmek amacıyla başlattığımız bu kampanyaya bütün komşularımızın ilgi göstereceğine inanıyorum.  Bu konular: Sahipsiz Hayvanlar. Köyümüz çeşitli nedenlerle ciddi bir sahipsiz hayvan popülasyonuyla birlikte yasamaya başladı. Sorunun hem komşularımızın huzur ve sağlığı hem de hayvan hakları açısından tatminkar bir çözümü için il idaresinin kalıcı bir adim atmasını istiyoruz. İnternet sorunu, köyümüzde internet hızı maalesef istenen boyutlarda değildir. Eğitim ve iş amacıyla internet kullanan koy sakinlerinin ihtiyaçları daha yüksek hızlı bir internet erişim hizmetidir. Bu nedenle yeni bir santral ve fiber altyapı talebimizi ilgili makamlara ileteceğiz. Baz istasyonu, telefon şirketlerinin köyümüze yerleştirdiği baz istasyonunun halk sağlığını tehdit etmeyecek bir mesafeye çekilmesini istiyoruz. Bu konuda da Telekom şirketlerinin gereken duyarlılığı göstereceğine ve halkın hassasiyetini de dikkate alacağına eminiz. Bu taleplere imza verecek komşularımız imza atmak için imza föylerine muhtarlık işletmesinde Selin Hanımdan ve Ayşe Hanımdan ulaşabilirler" dedi.

Haber Merkezi