Çanakkale'de orman yangınına karşı tüm kesimlerseferber oldu. Özellikle gönüllüler ve ateş savaşçıları, yangınla mücadelede fedakarca çalışan ekiplere destek olmak amacıyla harekete geçti. Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri de moral ve destek sağlamak üzere yangın bölgesinde aktif rol aldı.
Yangının Salı günü öğlen saatlerinde başladığı ve geniş bir alana yayıldığı Çanakkale'de, yangınla mücadelede çalışan ekiplere yangın hattının gerisinden de destek geldi. Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, yangınla mücadele ekiplerine moral vermek ve destek sağlamak amacıyla yemek ikramında bulundu.
Çanakkale İl Müftüsü Mustafa Bilgin liderliğindeki Türkiye Diyanet Vakfı gönülleri, Aşağıokçular köyü yakınlarında yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını yürüten ekiplere sıcak çorba ve su ikramında bulundu. İl Müftüsü Mustafa Bilgin, ekiplere teşekkürlerini ileterek dualarını iletti.
Gönüllüler, yangından etkilenen bölgeleri ziyaret ederek muhtarlar, din görevlileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bu kapsamda Aşağıokçular köyünün yanı sıra Yağcılar ve Ulupınar köyleri gibi farklı bölgelerde bulunan yangın zararı gören alanlara yemek ve su ulaştırıldı.
Gönüllülerin çalışmaları ilgili konuşan Çanakkale İl Müftüsü  Mustafa Bilgi, “Bundan 2 gün önce Çanakkale’de orman yangını meydana geldi. Bu vesile ile  sadece Çanakkale’ye değil Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun  Allah bir daha böyle elim akıbetlerle bizi karşı karşıya bırakmasın. Çok şükür ki Çanakkale’deki bu büyük yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimizin yoğun çalışması ve vatandaşlarımızın da duası ile yangın kontrol altına alındı.  Bizler de Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak gönüllü kardeşlerimizle beraber,  yangının başladığı ilk günden bu yana sahadayız. 3 bine yakın kişi yangına müdahale etti ve yeri geldiğinde çorba ikram ettik, yeri geldiğinde onların direktifleri ile destek olduk” dedi.
Tuğba Kulasoy