Törenlere sabah hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı Emre Öztürk , Garnizon komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan,  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Gaziler Tarafından Atatürk büstüne çelenk konularak başlandı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Günün anla ve önemini belirten konuşmayı Garnizon komutanlığından Rütbeli bir komutan yaptı. Öğrenciler tarafından şiir okundu.
Hükümet konağı önündeki programın sonucunda Lapseki belediyesi tarafından kutlama programına katılan gaziler ve protokol üyelerine sahil sosyal tesislerinde  kahvaltı verildi.
Kahvaltı sonrasında Lapseki belediyesi tarafından özel yaptırılan bir Tarafında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi diğer tarında Türk bayrağı olan çerçeveli tabloyu programa katılan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk , Garnizon komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan,  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından verildi.
 
Törenden sonra mevlid-i  şerif okundu
Lapseki’de 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Lapseki merkez, Tarihi Gazi Süleyman Paşa  camiinde öğle namazı öncesinde düzenlenen programda imam ve müezzinler tarafından kuranı kerim, kasideler ve ilahiler okundu. Okunan mevlidi şerifin duasını ise ilçe müftüsü  Rahmi Temiz yaptı. Tarihi Gazi Süleyman Paşa  camiinde öğle namazı okunan  mevlidi şerife İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lâpseki belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, vakıf müdürü Ayhan Güler,  İlçe Emniyet Müdürü Faruk Karabulut, gaziler ve vatandaşlar katıldılar.
 
Ercan Özçetin