Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Türkiye genelinde yapılan farkındalık çalışmalarına önemli bir katkıda bulunarak 2. sıraya yerleşti. Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, organ bağışına önemli katkı sağlayan hastaneler ödüllendirildi ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bir kez daha ödül alarak gururlandı.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu teşkil ediyor. Bu soruna karşı farkındalığı artırmak ve organ bağışlarını çoğaltmak amacıyla her yıl düzenlenen Organ Bağışı Haftası, Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yılki etkinlikler kapsamında, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda organ bağışına katkı sunan hastanelere ödüller verildi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 2023 yılı donör sayıları ile Türkiye genelindeki tüm kamu ve özel hastaneler arasında 2. sıraya yerleşerek, başarı elde etti. Bu başarıda önemli bir rol oynayan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış ve Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, koordinatörlük çalışanı Hemşire Gönül Pınarcıoğlu ve hastane başhekim yardımcısı Anestezi Uzman Hekimi Yener Tutaş, teşekkür belgelerini aldı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, toplantı sonrasında ödül alan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yöneticilerini ve organ doku bağış ve nakil koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü ile koordinatörlük çalışanlarını başarılarından dolayı tebrik etti.

Ayrıca, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde düzenlenen bir programla da kutlandı. Hastane yönetimi, doktorlar ve yoğun bakım uzmanları organ bağışında bulunarak farkındalık oluşturdu. Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve Gönül Pınarcıoğlu, "Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır" sloganıyla organ bağışının önemini vurgulayarak bilgilendirme yaptılar.

Etkinlik sırasında, organ bağışının önemine dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı kuruldu. Standı ziyaret edenler, organ bağışı hakkında bilgi alarak gönüllü olarak organ bağışında bulundular. Ayrıca, Türkiye Organ Vakfı'na ait ülkelerden organ bağışıyla ilgili farkındalık resimlerinin yer aldığı bir sergi de düzenlendi ve birçok gönüllü etkilenerek organ bağışında bulundu.

HAber merkezi