Programa, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, okul yönetimi, veliler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Etkinlik, öğrencilerin eğitimleri sırasında ortaya çıkardıkları resimlerin yer aldığı sergi ile başladı. Öğrencilerin sanatla buluştukları eserlerin sergilendiği etkinlik, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gerçekleşen programda, öğrenciler kendi yazdıkları şiir ve yazılarla farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Görme engelli öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde seslendirdikleri konserle renklenen program, duygu dolu anlara sahne oldu.

Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu'nun düzenlediği etkinlik, sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil, aynı zamanda toplumda engelli bireylere yönelik farkındalığın sürekli olarak arttırılmasına yönelik önemli bir adım oldu. Okul, bu tür etkinliklerle hem görme engelli öğrencilere destek oluyor hem de toplumun engellilik konusundaki bilinçlenmesine katkıda bulunuyor.

Programa ilişkin paylaşım yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bölgemizin tek görme engelli okulu olan Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’nun düzenlediği programda eğitim kadrosu ve öğrencileri ile bir araya geldik.  Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engellilerin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Empati, sevgi ve dayanışma ile hayattaki tüm engelleri kaldırmak mümkün!” diye konuştu.

Tuğba Kulasoy