Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Eceabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi çerçevesinde "Çok Yönlü Bitki: Kuşkonmaz" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, kadın çiftçilere kuşkonmaz ve mantar yetiştiriciliği ile tarımsal üretimde kooperatiflerin rolü konularında eğitim verildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Eceabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz, ziraat mühendisleri, teknik personel ve kadın çiftçiler katıldı.

Türkarslan, yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kadınlara yönelik projelerle destek verdiğini vurgulayarak, bu desteğin devam edeceğini belirtti. Kadınların kooperatifler aracılığıyla daha da güçleneceğini ifade eden Türkarslan, tüm kadınları birlikte hareket etmeye davet etti.

Toplantıda Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Şimşek ve Ziraat Mühendisi Burak Baybaş, kuşkonmaz ve mantar yetiştiriciliği konularında eğitim verdi. Proje kapsamında kuşkonmaz bahçesi tesis edilecek kadın üreticilerin talepleri alındı ve soruları cevaplandırıldı.

Kooperatifleşmenin önemine vurgu yapan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım da katılımcılara bilgi aktardı.

Toplantıda, S.S. Eceabat Merkez Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Eceabat Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, ürettikleri ürünleri sergiledi. Katılımcı kadın çiftçiler, kuşkonmaz yetiştiriciliği hakkında edindikleri bilgilerden ve diğer kadınlarla bir araya gelmekten memnuniyetlerini dile getirdi.

Tuğba Kulasoy