20 Kursiyerin katıldığı ve üç hafta kadar süren akşam saatlerinde iki saat kurs verilen toplamda 48 saat süren meyve budama kursunda kursiyerler belgelerini, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan , Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, Lapseki İlçe tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan elinden  aldılar.

 

Lapseki İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen sertifika dağıtım programına Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan , Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, Lapseki İlçe tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ve kursiyerler katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan İlçe tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan” Projemiz lezzetli ve kaliteli şeftali yetiştiriciliği ve geniş ürün yelpazesi ile tarımda önemli bir yere sahip olan ilçemizde işgücü açığını kapatmak ve özellikle roman kökenli bayanlarımızı ve kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla budama konusunda da bir kadın eli oluşturmak için hayata geçirilmiştir 20 bayan vatandaşımızla gerçekleştirilen bu eğitim programında  teorik ve uygulamalı budama konusunda kursiyerlerimizi ön plana çıkaracak bilgi ve tecrübeler kazandırıldı”dedi.

 Çanakkale Valisi İlhami Aktaş” Lapseki’nin Kirazı, Şeftalisinin lezzeti çok farklı çok lezzetli bir meyve. Bu meyvenin iyi olmasında, gelişmesinde en önemli etkenlerden biriside zamanında budanması bundan sonra kadın eli değerek daha da güzel budanacağını düşünüyoruz. İnşallah bu kurstan sonrada bu belgeleri alan hanımefendiler bu sektörde hem bir iş imkanı hem bir ekonomi gelir elde edeceklerdir”dedi.

 Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Bu gün özel bir programda buradayız belki ilçemizde ilk defa bayanlara yönelik böyle bir program var. Lapseki meyvesiyle, kirazıyla, Şeftalisiyle ünlü bir ilçe. Fidan budama işini sadece erkekler yapıyordu ilçe genelinde meyve fidanı dikimi her geçen yıl arttığı için budama yapacak bulmada zaman zaman zorluk çekiliyordu. Sizler bu konuda öncü olacaksınız belki sizleri kutluyorum bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum"dedi”

 

Ercan Özçetin