Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikler, şehrin zengin mutfağını tanıtmak amacıyla düzenlenen ikramlar ve panellerle dolu dolu geçti. 'Geçmişten Günümüze Çanakkale Mutfağı' panelinde Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben'in geniş bir sunum yapmasıyla başlayan etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Panelde, Çanakkale Mutfağına dair detaylı bilgiler paylaşılırken, Antik Roma keki 'Libum'un tanıtımı da yapıldı. Çanakkale Gastronomi Derneği tarafından hazırlanan ve katılımcılara ikram edilen bu özel kek, damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı.

Etkinlikte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Tunceri, Carne Restaurant Mutfak Şefi Ramazan Ertürk ve Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci gibi alanında uzman konuşmacılar da yer aldı.

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Çanakkale'nin gastronomi kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve bölgenin mutfak zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak adına önemli bir platform oluşturdu. Troya Müzesi'nde düzenlenen bu etkinlik, tarihi ve kültürel lezzetlerin günümüz sofralarına taşınmasına vesile oldu.

Ercan Özçetin