Çanakkalespor, Birinci Amatör Lig A Grubu’nda sergilediği başarılı performansla Play-Off’a kalmayı garantiledi. 13 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 25 puan toplayan Çanakkalespor, ligin üst sıralarında yer almayı başardı. Geçtiğimiz hafta sonunda Esenlerspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek Play-Off’a kalmayı kesinleştiren Çanakkalespor, üst lige çıkma yolunda önemli bir adım attı.

Çanakkale’de futbol heyecanının dorukta yaşandığı 1. Amatör Lig B Grubu, hafta sonunda kritik mücadelelere sahne oldu. Grup lideri Kepez Hamidiyespor’un bir üst lige çıkmayı garantilediği ligde, Çanakkalespor da Esenlerspor karşısında aldığı farklı galibiyetle Play-Off’a kalmayı başardı. Çanakkalespor, rakibini adeta sahadan silerek 6 golle mağlup etti ve Play-Off’lara katılma hakkını elde etti.

Play-Off’taki Rakipler Belli Oldu

Çanakkalespor’un yanı sıra, B Grubu’nda Play-Off’a kalan diğer takımlar Çanakkale Arslancaspor, Gökçeadaspor ve Lapsekispor oldu. Play-Off’larda bu takımlar kozlarını paylaşacak.

Çanakkalespor Başkan Yardımcısı Tuğberk Güzel, galibiyet ve Play-Off hedefleri hakkında yaptığı açıklamada, “Esenlerspor’u 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek Play-Off turuna kalmayı garantilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gollerimizi atan oyuncularımız Emrah Avcı (2), Osman Yılmaz, Halil Akın, Orhan Akın ve Buğra Yavuz, penaltımızı kurtaran kalecimiz Volkan Özdoğan ve tüm oyuncularımızı yürekten kutluyoruz. Önümüzdeki hafta Karabiga Belediyespor'a karşı galip gelerek ligi grup ikincisi olarak tamamlamayı hedefliyoruz. Play-Off’larda karşılaşacağımız tüm takımları yenerek Süper Amatör Lig’e çıkacağımızdan eminiz. Oyuncularımız, teknik direktörümüz Işık Kahraman Sönmez ve teknik ekibimiz, başkanımız Erkal Turan ve yönetimimiz; hep birlikte Play-Off’ları 1. sırada bitirmeye odaklanmış ve birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tüm Çanakkalelileri kalan 3 maçımıza da bekliyoruz. Şehrimizin efsanesi Çanakkalespor’un yanında olmaya çağırıyoruz” dedi.

Çanakkalespor, önümüzdeki hafta Karabiga Belediyespor ile yapacağı maçı kazanarak grup ikinciliğini garantilemeyi ve Play-Off’larda başarılı olup Süper Amatör Lig’e yükselmeyi hedefliyor. Takım, bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor ve büyük bir motivasyonla mücadeleye devam ediyor.

Tuğba Kulasoy