Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda 1972 yılında kabul edilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü, her yıl çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çözüm yolları aramak amacıyla kutlanıyor. Bu yıl Çanakkale'de düzenlenen bisiklet turu, çevre bilincini artırmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için önemli bir adım oldu.

Truva Atı önünde başlayan bisiklet turuna, Rektör Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen de katıldı. Çelen, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, "'Temiz bir hava için otomobilsiz bir gün' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu bisiklet turunda çevre bilincini arttırmayı ve teşvik etmeyi amaçladık. Daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin amacına dair konuşan Çelen, "Bisiklet kullanımının yaygınlaşması, araç kullanımının azaltılması ve hava kirliliğinin azaltılması en büyük hedeflerimizdir. Ayrıca çevre bilincinin ve sağlıklı yaşamın arttırılması açısından önemli sonuçlar bekliyoruz. Rotamız, Truva Atı'nın önünden başlayarak Kepez Sahili ve Dardanos'ta sona erecek. Turun sonunda Dardanos Sahili'nde sahil temizliği yapacağız. Bu etkinliklerle çevreye olan sorumluluğumuzu vurgulamayı ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca bisikletçiler, Çanakkale’nin doğal güzelliklerini keşfederken, çevre temizliği ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık yarattılar.

Ercan Özçetin

Foto:BHA