Meclis gündeminin birinci maddesi olan, sahile yeni yapılan parkın isimin‘15 Temmuz şehitler parkı olarak ‘ belirlenmesine MHP gurubundan Abdullah Dindar ve CHP gurubundan Nilüfer Soyupak hayır oyu kullandı.

Belediye toplantı salonunda gerçekşeşen olağan üstü toplantıya AK Partili 6 belediye meclis üyesi, MHP gurubundan 4 belediye meclis üyesinden sadece Aynur Kurt izinli sayılarak katılmadı. CHP gurubundan bir meclis üyesi Nilüfer Soyupak katıldı.

Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, gündem maddelerine geçilmeden önce yapılan çalışmalşar ve 18 Martta temeli atılacak olan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ ün temelinin atılacağı alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gündem maddelerinin başında gelen ve bir süredir sahilde çalışması devam eden ‘Güney Marmara kalkınma ajansı destekli’ projenein tamamlanmasının ardından bu alana isim verilmesi tartışıldı.

Belediye başkanı Eyüp Yılmaz” Sahile yapılan projenin isminin ‘15 Temmuz şehitler parkı olarak ‘ belirlenmesini öngörüyoruz bu konuyla ilgili meclis üyelerimizden söz almak isteyen varmı” dedi. MHP Gurubundan Abdullah Dindar” 15 Temmuz Pazar meydanına verdik o ismi bence hiç Atatürk ile ilgili ilçemizde bir şey yok ilçemizde Atatürk parkı olsun diye teklif ediyorum “dedi.

Başkan Yılmaz” Elbette olabilir. Bu konuda bir çok vatandaşımız bize talepte bulundu biz de vatandaşımıza söz verdik ‘15 Temmuz şehitler parkı’ olur diye ve ilçemizin her yerinde deklare ettik. Bu saatten sonra farklı bir şey söyleyemem. Biz yapılma aşamasında bu ismi söylemiştik. Bundan sonra yapılan yerlerde Atatürk ile ilgili ve başka isimlerde verilebilir bunlarda hiçbir sıkıntı yok. Siz değerli meclis üyelerimizin taktiri “dedi.

Oylamaya geçildiğinde MHP gurubundan Abdullah Dindar ve CHP gurubundan Nilüfer Soyupak hayır oyu kullanırken diğer MHP’li belediye meclis üyeleri ve AK Parti gurubu evet oyu kullanarak oy çokluğuyla yeni yapılan parkın isminin ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ olmasına karar verildi.
Daha sonra kamu yararına karara alınmasıyla ilgili iki yer oy birliğiyle karara alındı.


Kaynak: Haber Merkezi