Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki İlçe Tarım ve Orman müdürü Ali Kaçan ile birlikte yapılan toplantı sonrasında Ramazan ayında uyulacak kurallar ile ilgili bilgilendirme toplantısı  düzenledi.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkanlık makamında yaptığı açıklamada” Bu gün yaptığımız toplantıda yaklaşan Ramazan ayı ve Üreticilerimiz ile ilgili almış olduğumuz kararlarla ilgili açıklamada bulunmak istiyorum. Nisan ayının 24’ünde mübarek Ramazan ayı başlıyor Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ülkemize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasına ve hayırlar getirmesini diliyorum. Yine bu Korona virüsün probleminin de inşallah Ramazan ayının bitmesiyle onunda bitmesini temenni ediyorum rabbimden bunu diliyoruz. Alınan kararlarda daha öncesinde bir çok alışkanlıklarımız var önceki alışkanlıklarımızdan vaz geçmemiz gerekiyor fırıncılarımız ile birlikte bir toplantı yapıldı ve bazı kararlar alındı. Daha önceki yıllarda pide dağıtımı yapılıyordu  bu yılda yapılacak bu konuyla ilgili bazı kurallar alındı. Akşam saat 19:00’a kadar pide çıkacak ve bu saatten sonra pide çıkmayacak ama dağıtım devam edecek yani satış devam edecek. Amacımız vatandaşlarımızın fırınlar önünde toplu halde durmamaları bu konuda fırıncılarımıza   gerekli bilgiler verildi onlarda kendi önlemlerini alacaklar bu önlemler hepimiz için önemli  bütün her yerde olduğu gibi önlemlerimizi almaya devam ediyoruz önce bireysel önlemlerimizi alacağız, ailemizdeki önlemlerimizi alacağız daha sonra toplum olarak bütün önlemleri almamız gerekiyor, kurallara hep birlikte uymamız gerekiyor , mesafe kuralına kesinlikle uymamız gerekiyor, maskelerimizi takmamız gerekiyor bunlara uyduğumuz sürece inşallah en kısa zamanda bu Korona virüs belasın başımızdan gideceğine inanıyoruz . Alınan kararlar içerisinde  65 yaş üstü  çiftçiler, üreticiler İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünden izin aldıktan sonra kendi üretimlerine devam edebilecekler. Ayrıca 20 yaş altı üreticilerimiz yine izin aldıkları takdirde çalışmaya devam edecekler tarla ve bahçelerine gidebilecekler” dedi.

Lapseki İlçe Tarım ve Orman müdürü Ali Kaçan “Biz  İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü olarak, gıda mühendisi arkadaşlarımız  ve belediye zabıta ekibi ile birlikte üretimin başından sonuna kadar tüm kontrollerimizi hep bildikte yapıyor ve yapacağız. Bu süreçte bize yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımız endişeli olmasın üretim tedarik zincirinin başından sonuna kadar tüm üretilen ürünler tarafımızca kontrol edilmekte . 65 yaş üstü 20 yaş altı üretimde üretim de bulunan vatandaşlarımızın endişe etmesine hiç gerek bulunmamaktadır güvenli bir şekilde tarlalarına gidebilirler izin isteyen olursa müdürlüğümüz  ve muhtarlarımız bu konuda bilgi sahipteler üretimden yana bir sıkıntı bulunmamaktadır bu süreçte üretelimevde kalalım” dedi.