İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak korona virüs sürecinde Lapseki için yeni kararlar alındı.
 
Koronavirüs vakaları ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de tırmanmaya devam ediyor. Bu kapsamında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Cuma günü (27 Kasım) gündem maddelerini görüşmek üzere Kaymakam Hakan Kılınçkaya başkanlığında toplandı.
 
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun gündem maddelerinde; Halk Sağlığı kapsamında COVİD-19 salgınının ülkemizde etkisi bitene kadar İlçemizde alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi ve Kurul üyelerinin istek ve önerileri yer aldı.
 
Kaymakam Hakan Kılınçkaya başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda ilçedeki koronavirüs tedbirlerini arttırmak ve bulaş riskini en aza indirgemek kapsamında yeni kararlar alındı. Bu doğrultuda İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları uyarınca, ilçe sınırı içinden geçen şehirlerarası karayolu üzerinde kısıtlama süresince hizmete devam edecek akaryakıt istasyonlarının (Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü gibi kesintisiz hizmet veren kurumların anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonları, kısıtlamalarda sürekli açık olmak kaydıyla) 28.11.2020 tarihinden itibaren yeni bir karar alınıncaya kadar kısıtlama süresince açık kalmasına karar verildi.
 
AÇIK AKARYAKIT İSTASYONLARI
Karar doğrultusunda açık kalacak akaryakıt istasyonlarının listesi ise şu şekilde;
 
28.11.2020 tarihinde Aydoğan Bp ve Nipet Petrol Çardak. 29.11.2020 tarihinde  Adetepe Milangaz Petrol ve Çardaklılar Opet. 05.12.2020 tarihinde Özerler Petrol Ürünleri Ltd. Şti ve Şevketiye Şahinli Opet. 06.12.2020 tarihinde Aydoğan Bp ve Nipet Petrol Çardak. 12.12.2020  tarihinde Adetepe Milangaz Petrol ve Çardaklılar Opet. 13.12.2020 tarihinde Özerler Petrol Ürünleri Ltd. Şti ve Şevketiye Şahinli Opet. 19.12.2020 tarhinde Aydoğan Bp ve Nipet Petrol Çardak. 20.12.2020 tarihinde Adetepe Milangaz Petrol ve Çardaklılar Opet. 26.12.2020 tarihinde Özerler Petrol Ürünleri Ltd. Şti ve Şevketiye Şahinli Opet. 27.12.2020 tarihinde  Aydoğan Bp ve Nipet Petrol Çardak.
 
Kurul kararlarında ‘’Çiftçilerimizin mağdur olmaması ve tarım faaliyetlerinin kesintiye uğratılmaması açısından Umurbey Belediyesi Türk Petrolleri İstasyonu ve Yeniceköy yolu üzerindeki Total Petrolün kısıtlama tarihlerinde açık bulundurulacaktır’’ ifadeleri yer aldı.
 
LİSTELER 14 GÜN SAKLANACAK
Ayrıca, İlçemizde tarımsal faaliyet (zeytin toplamak, elma toplamak vb.) kapsamında, minibüs, otobüs vb. toplu taşıma araçları ile günübirlik mevsimsel tarım işçilerin taşınması esnasında, ekip başı, kahya vb. kişiler tarafından gidecek işçilerin varsa HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorguları yapmalarına, sosyal mesafe ve maske takılması kurallarına uymalarına, gündelikçilerin gün, tarih ve saat olarak ad soyadı, iletişim bilgileri alınarak listelenmesine, listelerin 14 gün boyunca ekip başı, kahya vb. kişiler tarafından saklanmasına, sağlık birimleri tarafından talep edilmesi halinde verilmesine karar verildi.
 
YOLCULUKTA HES KODU ŞARTI
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları arasında İl Merkezi ile ilçeler arasında hizmet vermekte olan minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında, araç sahipleri veya şoförler tarafından, yolculuk yapacak vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılarak araca alınmalarına, ayrıca yolcuların gün, tarih ve saat olarak ad soyadı, iletişim bilgileri alınarak listelenmesine, listelerin 14 gün boyunca araç sahibi, şoför vb. tarafından saklanmasına, sağlık birimleri tarafından talep edilmesi halinde verilmesi kararı alındı.
 
Alınan kararlar ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulanması belirtildi. Öte yandan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verildi.
 
 
Haber Merkezi