CHP Lapseki Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin’in geçtiğimiz ay belediye meclisinde dile getirdiği belediyeye bağlı hizmet kuruluşuna ait belediye otobüsünün icradan satışa çıkarılması olayında belediye tek girdiği ihaleden aracını geri aldı.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik daralma katlanarak devam ediyor. Her gün yüzlerce araç icradan satışa çıkartılırken Lapseki Belediyesine bağlı hizmet kuruluşunun otobüsü de icradan satılığa çıkartıldı. Lapseki İcra Dairesi tarafından verilen ilanda aracın, 2001 model 17 NF 517  plakalı halk otobüsü olduğu ortaya çıktı.

KONU MECLİSE TAŞINMIŞTI
Lapseki CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, ilklerin başkanı olarak bilinen Eyüp Yılmaz’ın Lapseki Belediyesinde bir ilki daha yaşattığını dile getirerek Ocak ayı belediye meclisinde konuyu Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a yöneltmişti.  Başkan Yılmaz’ın ise bu soruya ‘’Biz alacağız’’ şeklinde cevap vermişti.
Geçen ay mecliste geçen konuşmaların ardından konu Şubat ayı belediye meclisinde tekrar dile getirilmedi. Geçtiğimiz gün ihaleye çıkan aracı Başkan Yılmaz sözünün arkasında durarak tek girdiği ihaleden otobüsü kendisi aldı. Edinilen bilgiye göre 53 bin liraya alınan araç 1 buçuk senedir borçlarından dolayı çalıştırılmıyor.
Lapseki CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin konu ile ilgili ‘’Biz konuyu halka taşıdık. Gündeme getirdik. Halkımıza ait olan belediye otobüsünü satılacağını halkımızla paylaştık. Belediye’ye de bir sorumluluk yükledik onlar da alma zaruriyetinde bulundu. Tekrar belediye otobüsü halkımıza kazandırılmıştır. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşılaşılmamasını istiyoruz. Otobüsün de faal bir şekilde halkın hizmetine sunulmasını talep ediyoruz’’ diye konuştu.

Tuğba Kulasoy