Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla, Lapseki 'de tören düzenlendi.
Hükümet konağı önünde düzenlenen programda Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Garnijon komutanlığınca ve Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından Atatürk Büstüne çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığından bir asker yaptı ve ardından program sona erdi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programın 2. Günü ise ilçe mezarlığında şehitler için belediye tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan şehitlikte yapıldı.

Burada yapılan program Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya tarafından şehitlikte bulunan anıta çelenk konuldu ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, şehitlik anıtına  Kaymakam Tahir Şahin, Garnizon Komutanı              Albay Türker Altıngöz ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından şehitlik anıtına buket sunumu yapıldı. Siyasi parti temsilcilerinden AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP ilçe başkanı Hüseyin Doğan, CHP İlçe başkanı Yaşar Şaban Genç ve protokole katılan daire müdürleri anıt mezarlara karanfil bıraktı.
İlçedeki camilerde görevli imam ve müezzinler tarafından kuranı kerim okunda duayı ise ilçe Müftüsü İbrahim Sezgin yaptırdı.
 
Ercan Özçetin