Çardak Beldesi için Şubat ayında verilen doğalgaz müjdesinin ardından mart ayında hemen fizibilite çalışmalarına başlanmıştı. Geçtiğimiz gün ise doğalgaz abonelikleri alınmaya başlandı.

Çardak Beldesi'ne doğalgaz şebeke hattının bağlanması uzun süredir bekleniyordu. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın, Şubat ayında Çardak’a doğal gaz geleceğini duyurması beldede büyük sevinçle karşılanmıştı. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci katkılarından dolayı Turan’a teşekkür ederek, “uzun uğraşlar ve takibin ardından mutlu haber geldi. Çardak’ımız doğalgaza kavuşuyor. Verilen sözler tutuluyor. Bunun için gerekli kararlar alınmıştır. En kısa sürede anlaşma imzalanacak. Çıktığımız bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Çardak halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde ifade etmişti.

Doğalgaz süreci kentte heyecan yaratırken Başkan Semerci de çalışmalara hız kesmeden başladı. Şubat ayında müjde verilmesinin ardından Başkan Mart ayında sokaklara indi. Beldede doğalgaz şebeke hattının yapımı fizibilite, altyapı çalışması başlatıldı. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Belediye Başkanı Metin Semerci, "Söz verdiğimiz gibi doğalgazı halkımızın kullanımına sunmak için var gücümüz ile çalışıyoruz’’ ifadelerinde bulunmuştu.  Çalışmalar 10 gün içinde bitti.

Son gelişmede ise belde de doğalgaz abonelikleri alınmaya başlandı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, ‘’Bugünden itibaren doğalgaz aboneliği başlamıştır. Halkımıza hayırlı olsun’’ ifadeleri yer aldı. Vatandaşlar aboneliklerin ilk açıldığı günde Fen işleri müdürlüğü hizmet grupları binasının önünde sıralar oluşturdu.

Tuğba Kulasoy