AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
“Dönemin en güçlü devletlerinden oluşan İtilaf Güçleri’nin yenilgiyi kabul etmeyerek bu durumu tersine çevirmek için Çanakkale’yi karadan zorlamasıyla başlayan ve sekiz buçuk ay süren Çanakkale Kara Muharebeleri, çetin mücadelelerle geçen, dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir muharebedir.
'Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır.' diyerek her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen şanlı tarihimize bir zafer daha ekleyen ecdadımız tüm dünyaya “Çanakkale’nin geçilemez” olduğunu göstermiş, bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize giden yolu açmıştır. Bu zaferle birlikte kazanılan Ruh, nesilden nesile aktarılacak ve aradan asırlar dahi geçse birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize ışık tutarak ilelebet var olmaya devam edecektir.
 
Bu duygularla Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 106. yıl dönümünde başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Çanakkaleli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Çanakkale Zaferi’ni en kalbi duygularımızla bir kez daha kutluyorum.”
 
Ercan özçetin