23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı Lâpseki’de korona virüs tedbirleri kapsamında kutlandı.
Siyasi parti temsilcilerinkinden sayılı temsilcinin katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı etkinliği sadece hükümet konağı önünde düzenlenmiş programla kutlandı.
Hükümet konağı önündeki program saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan programda Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan tarafından çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 25 Eylül İlkokulu Müdürü Kadir Aydın yaptı.

Lapseki Belediye başkanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce ilçe ilk okulları 3 ve 4.  Ve orta okulları öğrencileri arasında düzenlenen ‘bana bir kitap anlat’ etkinliğinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ilçe kaymakamı  Dr. Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meslek Yüksek Okul Müdürü    Yrd. Doc. Dr. Engin Gür, Çardak belediye başkanı Metin Semerci, Umurbey belediye başkanı Dr. Erdal Doğan, verdier.

İlçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen  23 Nisan doğumlu öğrencilerin evlerine pasta gönderilerek doğum günleri kutlandı.
 Lapseki belediyesi ,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, ''Covid 19 pandemi'' koşullarından ötürü gerçekleştirilemeyen Bayram sebebi ile Belediye tarafından kutlama aracı hazırlatarak çocukların Bayram sevinçlerine ortak olundu.
 
Ercan Özçetin