1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana halat kablolarının montajı hızla devam ediyor ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
 
Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İşçilerin çalışma platformu olarak kullandığı 'kedi yolu'nun tamamlanmasının ardından, köprünün iki kıtayı birbirine bağlayacağı çelik ana halat kabloların montajı sürüyor. 304 adet tel demetinden oluşan ana kablonun tamamı şantiye depo sahasına getirilirken, 180 adedinin de montajı tamamlandı. Asya ve Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İşçilerin üzerinde çalıştığı 4 bin 330 metre uzunluğundaki 'kedi yolu'nun 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının ardından çelik ana halat kabloların montajı başladı. 304 adet tel demetinden oluşan ana kablonun tamamı şantiye depo sahasına getirilirken, bugüne kadar 180 adedinin de montajı gerçekleştirildi.
1915 Çanakkale Köprüsünün ilçeye yapılmasından son derece memnun olan  emlakçılar, ilçemiz de yatırımcı hiçbir zaman kaybetmez. Diyorlar.
İlçede 10  yılı aşkın bir zamandır emlakçılık yapan  ‘Lapseki Gayrimenkul sahibi ,Seyhan Aslan” 1915 Çanakkale köprüsü Lapseki’nin gelişim ve değişimini sağladı. Bunun yanında sadece Lapseki değil Biga, Ezine yani tüm ilçelerimizin gelişimine katkı sağladı. Arıca 1915 Çanakkale köprüsünün ilçemize yapılmasından dolayı ilçemiz Lapseki hep Dünya gündeminde. Geçtiğimiz günlerde Gurup Başkanvekili Bülent Turan’ın 2021 yılı sonlarına doğru köprü üzerinden kısman de geçileceği müjdesinin vermesinden dolayı ayrı bir heyecan yarattı. 1915 Çanakkale köprüsü sayesinde bölgemiz hala bakirliğini koruyor, geçtiğimiz dönemlerde gibi hızlı artış değil şuanda daha stabil riyal yavaş yavaş yükselebilir ve yükselmeye devam ediyor böyle olunca da yatırımcı dostları bölgemize bekliyoruz her anlamda gerek sanayici gerekse yerleşim alanında ilçemiz de yatırımcı hiçbir zaman kaybetmez” dedi.
 
Ercan Özçetin