Doğalgaz dağıtım projesi kapsamında çok sayıda katılımcıyla temel atma töreni yapıldı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından dualarla kurban kesimi yapılarak doğalgaz hattı için ilk kazma vuruldu.

Uzun süredir beklenen doğalgaz projesine başlandı. Çardak Beldesi'ne doğalgaz şebeke hattının bağlanması uzun süredir bekleniyordu. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın, Şubat ayında Çardak’a doğal gaz geleceğini duyurması beldede büyük sevinçle karşılanmıştı. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci katkılarından dolayı Turan’a teşekkür ederek, “uzun uğraşlar ve takibin ardından mutlu haber geldi. Çardak’ımız doğalgaza kavuşuyor. Verilen sözler tutuluyor. Bunun için gerekli kararlar alınmıştır. En kısa sürede anlaşma imzalanacak. Çıktığımız bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Çardak halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde ifade etmişti. Doğalgaz süreci kentte heyecan yaratırken Başkan Semerci de çalışmalara hız kesmeden başladı. Şubat ayında müjde verilmesinin ardından Başkan Mart ayında sokaklara indi. Beldede doğalgaz şebeke hattının yapımı fizibilite, altyapı çalışması başlatıldı. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Belediye Başkanı Metin Semerci, "Söz verdiğimiz gibi doğalgazı halkımızın kullanımına sunmak için var gücümüz ile çalışıyoruz’’ ifadelerinde bulunmuştu.  Çalışmalar 10 gün içinde bitti. Kısa süren fizibilite çalışmalarının ardından doğalgaz abonelikleri alınmaya başlandı. Vatandaşlar aboneliklerin ilk açıldığı günde Fen işleri müdürlüğü hizmet grupları binasının önünde sıralar oluşturdu.

TÖREN YAPILDI
Doğalgaz dağıtım projesi altyapı çalışması kapsamında Cumhuriyet Meydanında saat 11.00’da temel atma töreni yapıldı. Çardak doğalgaz temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende Çardak Belediye başkanı Metin Semerci ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan günün anlam ve önemine dair konuşma yaptılar. Ardından dualarla kurban kesimi ve ilk kazma vuruldu.

Törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Aksa Doğalgaz Şube Müdürü Çağdaş Adıbelli, Çanakkale İl genel meclis üyesi Ali Özkan Aldemir, ve Güneş Pehlivan CHP Lapseki ilçe başkan Yaşar Şaban Genç, CHP Belde Başkanı Zeki Öztürk, CHP Belde kadın kolları başkanı Bedriye Kuruoğlu, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Yüksek disiplin kurulu üyesi Serdar Soydan, Protokol üyelerinin ve Çardak halkı katılım gösterdi.

Tuğba Kulasoy