İl Genel Meclisi Haziran ayı 3’ncü birleşiminde tüm Marmara’yı saran ve kentte büyük bir problem haline gelen müsilaj sorunun nedenlerinin araştırılması ve çözülmesi için CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir meclise önerge sundu.  Meclis gündemine alınan önerge oy birliği ile 3 ayrı komisyona sevk edildi.
Çanakkale İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısı, 3 Haziran Perşembe günü İl Özel İdaresi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda çeşitli gündem maddelerinin görüşülmesinin yanı sıra kentin dört bir yanında etkisini gösteren müsilaj da önerge ile meclise sunuldu. Meclisin gündemine büyük bir problem olarak bir süredir karşımıza çıkan müsilaj konusu dahil edildi.
Çanakkale İl Genel Meclisi Haziran ayı 3’ncü birleşiminde yoklama ve açılış konuşması ve gündem dışı konuşmalar gerçekleşmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.  Mecliste yoklama ve açılış konuşmasının ardından üyelere gündem dışı konuşma için söz hakkı verildi. 

MÜSİLAJ ÖNERGESİ VERİLDİ
CHP Lapseki İl Genel Üyesi Ali Özkan Aldemir, İl Genel Meclisi Toplantısı’nda müsilajın incelenmesi hakkında bir önerge verdi.  Meclis gündemine dahil edilmek üzere meclise müsilaj önergesi sunan Aldemir’in önergesi oy birliği ile kabul edildi. Önergede, ‘’Geçtiğimiz aylardan itibaren Marmara deniz kıyılarının neredeyse tamamında görülen deniz salyası (müsilaj) giderek ciddi bir problem olmaktadır. Deniz salyası oluşumu, atık su barajlarından çıkan suların gerekli kimyasal ve biyolojik arıtmalarının yapılmadan deniz verilmesi;  Aralardan gelen çeşitli besin maddelerinin artması, sudaki çözülmüş oksijen miktarının azalmasına ve uzun vadede deniz eko sisteminin bozulmasına neden olmaktadır. Bu durumda doğadaki diğer canlıların yok olmasına neden olacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Aynı zamanda sahilleri kaplayan deniz salyası, denize kıyısı olan il ve ilçelerimizdeki turizmi olumsuz etkilemektedir. Sahilleri kaplayan görüntü endişeyi arttırmakla birlikte deniz canlıları tüketimine olan ilgiyi de düşürecektir. Geçimini denizden sağlayan balıkçı esnafı da bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Bu nedenlerle kıyılarımızı kaplayan bu sorunun çözümü için, konunun ivedilikle Çevre ve Sağlık komisyonuna sevk edilerek incelenmesini ilgilerinize arz ederim” ifadeleri yer aldı.

3 AYRI KOMİSYONA SEVK EDİLDİ
İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder başkanlığında toplanan mecliste Haziran toplantısının 2. birleşimine ait tutanak görüşüldü.  Komisyon raporları meclise sunularak görüşüldü.  Meclis gündemine dahil edilen müsilaj önergesi meclis gündemine sunuldu. Mecliste oylanan önerge oy birliği ile Çevre ve Sağlık komisyonu, Denizcilik komisyonu ve meclis araştırma komisyonu da dahil edilerek üç komisyona sevk edildi.

GÜNDEM MADDELERİNDE SULUCA KÖYÜ DE YER ALDI
Haziran ayı 3’ncü birleşiminde gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonunun hazırladığı “İlimiz Lapseki İlçesi Suluca Köyü Domuzbaşı Mevkii 112 ada 13 parsel için hazırlanan “Konut Alanı” ve “Günübirlik Tesis Alanı” amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı” ile ilgili rapor görüşülerek oylamaya sunuldu. Oy birliği ile gündem maddesi ilgili komisyona havale edildi.

Tuğba Kulasoy