‘’Eski Lapseki Hayat Buluyor’’ projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ederken restorasyon çalışmaları için kazılan yolların onarımı ise bir türlü tamamlanmadı. Panayır döneminden beri işleri kapanan esnaf sorunun çözülmesini bekliyor.
‘’Eski Lapseki Hayat Buluyor’’ projesi çalışmaları da sürüyor.  Kentte çalışmalar sürerken restorasyon çalışmalarının esnaf ile koordineli olmayışı kentte bir takım olumsuzluklar yaratıyor. Çalışmalar yapılırken meydanda yollar kazıldı. Dükkanlarının önlerine kadar kazılan yollarda esnaf iş yapamaz hale geldi. Panayır döneminde esnaf ve vatandaş, belediyenin zamanlamasından dolayı şikayet etmişti. O tarihten beri gelişme olmadı.  Panayır döneminde mağdur olan esnafın mağduriyeti ise hala sürüyor.
Çınaraltı meydanında başlatılan restorasyon çalışmasında bir türlü sona gelinemedi. Pandemi sürecinde zaten iş yapamadıklarını, tam iş yapacakları bir dönem de ve özellikle panayır zamanına denk getirilmesinden olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf çalışmaların bir türlü sonlanmamasından şikâyetçi.  Ayrıca bölge esnafları Projenin içeriği ve süreçle ilgili de bilgilendirilmediklerini ifade ediyor.
Çalışma yapılmak üzere kazılan, parkeleri sökülen meydanda bir süredir çalışma yapılmıyor. İddialara göre işi yapan müteahhit çalışmayı yarıda bıraktı. Çınar altı esnafı yeteri kadar mağdur olduklarını ifade ederek meydandaki çalışmalarının devam etmesini bekliyor. Vatandaş ve esnaf, ‘Çalışan müteahhit nerede?’ diye soruyor.
 
Tuğba Kulasoy