Esnafın olumsuz etkilendiği Çınaraltı meydanında başlatılan restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Dükkânlarının önlerinin kazıldığı esnafın mağduriyeti ise devam ediyor.
‘’Eski Lapseki Hayat Buluyor’’ projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ederken restorasyon çalışmaları için kazılan yolların onarımı ise bir türlü tamamlanmadı.  Kentte çalışmalar sürerken restorasyon çalışmalarının esnaf ile koordineli olmayışı kentte bir takım olumsuzluklar yaratıyor. Çalışmalar yapılırken meydanda yollar kazıldı. Dükkanlarının önlerine kadar kazılan yollarda esnaf iş yapamaz hale geldi. Panayır döneminde esnaf ve vatandaş, belediyenin zamanlamasından dolayı şikayet etmişti. O tarihten beri gelişme olmadı.  Panayır döneminde mağdur olan esnafın mağduriyeti ise hala sürüyor.
ESNAF BİLGİLENDİRİLMEDİ
Pandemi sürecinde zaten iş yapamadıklarını, tam iş yapacakları bir dönem de ve özellikle panayır zamanına denk getirilmesinden olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf çalışmaların bir türlü sonlanmamasından şikâyetçi iken bir yandan esnaflar projenin içeriği ve süreçle ilgili de bilgilendirilmediklerini ifade ettiler.
Çalışma yapılmak üzere kazılan, parkeleri sökülen meydanda bir süredir çalışma yapılmaması esnafın daha da meraklanmasına neden oldu. Çınaraltı esnafı mağdur olduklarını ifade ederek meydandaki çalışmalarının devam etmesini beklerken Belediyenin kendilerine bilgi vermesini de talep ettiler.
MECLİS ÜYESİ BİLGİN ÖNERGE SUNDU
Çınaraltı meydanında başlatılan restorasyon çalışmalarından esnaf olumsuz etkilendi. Süreci başından sonuna kadar yakın takipte bulunan CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, Eylül ayı belediye meclisinde Çınaraltı mevkiindeki çalışmaların durumu hakkında bir soru önergesi sundu.
Lapseki CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, esnafın daha fazla bilinmezlik içinde kalmaması için sunduğu soru önergesinde aldığı cevapları şöyle aktardı;  ‘’Eylül ayı meclis toplantısında, Çınaraltı Lâpseki hayat buluyor projesi ile ilgili sözlü soru önergeme verilen cevaplar şu şekildedir: projenin vaat edilen projeyle aynı olup iki etap şeklinde yapılacağı, ilk etapta sadece meydan kısmının düzenlenip, yılsonunda tamamlanacağı ve bakanlık tarafından maliyetinin karşılanacağı belirtilmiştir. 2.etapta ise meydana bakan binaların dış kaplamalarının yapılacağı, maliyetinin %70’inin bakanlık %15’inin belediye %15’inin ise bina sahiplerinden tahsil edileceği söylenmiştir. Değerli Çınaraltı esnafımızın ve Lâpseki halkımızın bilgisine sunulur’’ dedi.
 
Tuğba Kulasoy