Çardak Belediyesinin kadrolu işçileri ve Çardak Belediyesi A.Ş. işçileri ile DİSK/Genel İş Sendikası arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan Toplu iş sözleşmesi davul ve zurna eşliğinde kutlandı.
Çardak belediyesi işçileri işçileri ile DİSK/GENEL İŞ Sendikası arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye başkanı Metin Semerci, çalışanlara çok iyi zam yaptıklarını açıklaması ile zam oranının beklentilerin de üzerinde olduğunu duyan Çardak Belediyesi çalışanları, toplu iş sözleşmesi zamlarını belediye binası önünde davul-zurna eşliğinde oynayarak kutladılar. Kutlamaya Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci,  CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ile işçiler ve siyasiler katıldı.  Toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçilerin maaşlarına ilk defa vardiya primi, gece çalışması, kıdem zammı, koku ve risk primi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ikramiyesi gibi ödemeler de eklendi.
‘’İŞÇİLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN EZDİRMEYECEĞİZ’’
Çardak Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalanması ile ilgili konuşan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci,  ‘’2019 Mart yerel seçimlerinde zaten sözümüzü vermiştik millet ittifakı olarak. Demiştik ki şirket işçilerimizi ve kadrolu işçilerimizi hiçbir zaman ezdirmeyeceğiz. Bizden önce yapılan anlaşmalar bitti. Biz şimdi şu an disk ile işçilerimizle güzel bir anlaşma yaptık. Buna emin olun verilmesi gereken sizin hakkınızın hepsini verdik. Elimizden geldiği kadar belediyemizin imkanı dahilinde elimizden gelen hepsini verdik. Kadrolu işçilere yüzde 28 yevmiye zam, yüzde 80 sosyal yardım zammı verdik. Geçinilebilir bir zam verdiğimizi düşünüyoruz.  İnşallah hepinize hayırlı olsun. Bir de şirket işçilerimiz var. Onlara da arada fark bırakmadan farkı azaltarak, onlara da belediye imkânlarında en güzel zammı verdik. Ama budan sonra ben de sizden bir şey istiyorum herkes dört dörtlük çalışacak. Biz bir aileyiz. Aile olarak hepimiz el ele vereceğiz bu Çardak için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Siz bu işi yaptığınız sürece biz de size alnınızın terini vereceğiz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.
‘’EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’’
Başkan Semerci’nin ardından konuşan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ‘’ Çardak’ta çalışan çok değerli arkadaşlarım, çok değerli misafirler, güzel bir anı, güzel bir ortamda biz hep şunu söylüyoruz, emek en yüce değerdir.  Emeğin karşılığını herkes almalı ve o yüce değerin de karşılığını alınca da mutlu olmalı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Başkanımızın da daha önce de verdiği sözler, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı emeğin değerinin alınması üzerine kurulu. Bu bizim sadece çardak belediyemizde değil. Bundan sonraki sosyal demokrat belediyelerinin olduğu her yerde ve artık sosyal demokrat iktidara giden yolda da her türlü emeğin karşılığının olacağının bilinmesini istiyoruz’’ diye konuştu.
 ‘’SÖZLEŞMELERİN ÇARDAK’A HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’’
DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, Çardak Belediyesi ile imzalanan toplu sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ‘’Toplu sözleşme görüşmelerinde Metin başkanımın göstermiş olduğu ilgi ve alakaya, göstermiş olduğu emeğe saygısına emeğin en yüce değer olduğunun bilincinde başlayıp 2 toplu şu sözleşme görüşmesini bitirdiğimiz, sözleşmelerin Çardak’a ve Çardak halkına hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Tuğba Kulasoy