Lapsekili pazar esnafı ve bölge belediye başkanları, Lapseki Seyyar Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kapalı Pazar Yeri konusunda da bilgilendirme yapan Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Kapalı Pazar yerine çok fazla talep olduğunu, 31 Ekim’e kadar sürenin olduğunu ifade etti.
 
Lâpseki Seyyar Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kahvaltı programı düzenledi. Lâpseki Belediyesi Sosyal Tesisler 2'de düzenlenen kahvaltıda Pazarcı esnafı ile belediye başkanları bir araya geldi.  Programa, Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ile Pazarcılar Derneği Başkanı Süleyman Kavas çok sayıda pazarcı katıldı.
 
Lâpseki Belediye Başkanı Yılmaz; burada yaptığı konuşmada pazarcılara çalışmalar hakkında bilgi vererek; “ Pazar yerimizde 360 kayıtlı esnaf bulunuyor, 170'nin üretici, 80'nin ise pazarcı esnafımız. Bununla birlikte 210 esnaf sebze ve meyve satıcısı 150 esnafta kıyafet, gıda ve zücaciye diye ayrılıyor. Bu esnaflarımız cumartesi günleri ilçe merkezine kurulan halk pazarına gelen esnaflarımız. Semt pazarına ise 93 kayıtlı esnafımız var; bunlardan 38 esnafımız pazarcı, 55 esnafımız üretici, 74 esnaf sebze ve meyve ve 19 esnafımız da kıyafet, gıda ve zücaciye satan esnafımız. Kapalı pazar yeriyle ilgili uzun zamandır çalışmamız sürüyordu. Bu süreçte belediye başkan yardımcılarımız ve personelimiz çok çaba harcadı. Aslında bu proje 3 ay kadar önce bitmişti fakat daha sonra projeyi değiştirerek üst kısmına güneş enerjisi yapmaya karar verdik, proje bu yüzden biraz gecikti fakat çok kısa süre içerisinde çalışmalara başlıyoruz'' dedi.
 
Kapalı Pazar yerine çok fazla talep olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz;  “kapalı pazar yerine diğer vatandaşlarımızdan da çok talep var. 31 Ekim’e kadar süre var. Biz istiyoruz pazarcı esnafımız yerlerini alsınlar daha sonra 31 Ekim’den sonra vatandaşlarımızın da taleplerini almaya başlayacağız” dedi.
 
 
Tuğba Kulasoy