Lapseki’de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.
 
Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı ve Yönetim Kurulu İlçe Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular. Ziyarette belediye Başkan yardımcıları Necdet Çelik, Aynur Bozkurt’ta bulundular.

Muhtarlar derneği başkanı Mehti Arıcı ve yönetim kurlu  hep birlikte ilçe Kaymakamı Fatih Çelikkaya’ı makamında ziyaret ettiler.
 
Daha sonra hep birlikte hükümet konağı önündeki programa geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği başkanı Mehti Arıcı yaptı. Konuşmasına , Muhtar deyince akla kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı liman, diyerek başladı. Arıcı “ 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut Tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan muhtarlık müessesi 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmekte olup Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.Muhtarlık müessesinin kuruluş günüolan 19 Ekim tarihi,Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır.Bu gün muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza,  hükümetimize, gazi meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerine aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel geresimlerinden biri olan katlımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır  bir ifade ile devlet-vatandaş arasında bir körü vazifasi görmektedir”dedi.
 
Ercan Özçetin