18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yeni Zellanda Maslahat Güzarı Nicelo Slight, Avustralya Askeri Ataşesi Albay Capt. Ben Esler, İngiltere Askeri Ataşesi Albay James Heardman, milletvekilleri, bürokratlar, askerler, muharip gaziler, sevil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Törende ilk olarak Atatürk anıtına Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çelenk bıraktı.  Daha sonra Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çelenk koydu.
Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. ‘Çanakkale Geçilmez' yazılı altın madalya Türk bayrağı ile birlikte göndere çekildi. Şehitleri selamlamak adına Çanakkale Boğazı'nda bulunan 'TCG Salihreis' zırhlısından 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 1994 yılında, 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanunla, Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Vali İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan tarafından Türk bayrağına takıldı.
Tuğba Kulasoy