18 erkek ve 15 Bayan takımın katıldığı turnuva 3 gün gün sürecek turnuva da Toplamda  66  sporcu dereceye girmek için ter dökecektir.
Lapseki belediyesi sahil sosyal tesislerinde yapılan kura çekiminde konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz''Öncelikle tüm yarışmacılarımız Lapseki'ye hoş geldiniz. Başta plaj voleybol komitemiz olmak üzere hem hakemlerimize, voleybol hocalarımıza emekleri için teşekkür ediyoruz. Bu sene 23. düzenlediğimiz Plaj Voleybol Turnuvamızı, geçen sene söz verdiğimiz gibi yeni kordonda gerçekleştiriyoruz. İnşallah herhangi bir sakatlık, sıkıntı yaşamadan keyifli bol seyircili bir turnuva gerçekleştireceğiz. Katılan tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. ‘dedi.
Lapseki Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası sonunda , birinci 10.000 tl ikinci 7000 tl üçüncü 5000 tl para ödülü verilecek.
 
1996 yılından  beri organize edilen turnuvada bu sene kadınlar ve erkekler kategorilerinde Lapseki, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Balıkesir, Ankara ve Rusya’dan gelen sporcular var.
Kadınlarda 15, Erkeklerde 18 takımın mücadele edeceği turnuvanın hakemliklerini Yasin Çalışkan (İstanbul), Eray Oturakkaya (İzmir), Barış Gerçeker (İzmir) yapacaktır. Erdal Fındık Hocamız (İstanbul Voleybol İl Temsilcisi) gözlemcilik görevinde bulunacaktır. Toplam 66 seçkin sporcu turnuvamızda dereceye girmek için ter dökecektir.
 
Geçen senelerden faklı olarak bu sene ilk defa Çanakkale 1915 köprüsü manzaralı Lapseki Yeni Kordon Millet Bahçesi plaj voleybolu sahasında düzenlenecek olan turnuva çok heyecanlı maçlara sahne olacak.
 
Ercan Özçetin