Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi dağcı Murat Tecimen, dikkat çekici bir başarıya imza atarak kayak ekipmanlarıyla donanarak Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan 5137 metrelik Ağrı Dağı'na tırmanmayı başardı.
Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü bünyesinde yer alan sporcu Murat Tecimen, Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmanın sevincini yaşadı. 5137 metrelik yüksek zirveye ekipmanlarıyla tırmanarak, hem kendi sınırlarını zorladı hem de Çanakkale'nin adını zirvede taşıdı. Aynı zamanda Avrupa'nın ikinci en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmanın haklı gururunu yaşadı.
Çanakkale'nin Gururu ve İlham Kaynağı
Çanakkale'nin gururu olarak kabul edilen Murat Tecimen, Türkiye'nin en yüksek zirvesine tırmanarak şehrin adını gururla temsil etti. Everest Dağı'nın, dünya üzerinde en yüksek zirveyi temsil ettiğini ve bunun da kendi dağcılık kariyerinde bir kilometre taşı olacağını söyleyen Tecimen, ‘’ Ağrı 5137 metre zirveyi başarıyla tamamladım. Avrupa'nın ikinci en yüksek dağı Ağrı dağı zirve yapmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki hedefim Everest’’ şeklinde konuştu.

Tuğba Kulasoy