ÇABİP tarafından düzenlenen Bardakçılar Doğa Yürüyüşü ve Termal Havuz Partisi, doğaseverleri bir araya getirerek keyifli bir gün geçirmelerine olanak tanıdı.

2016 yılında kurulan Çanakkale Bisiklet Platformu, bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması, bisikletli ulaşımın teşvik edilmesi, bisikletçilerin ortak sesi olunması ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımının güvenli hale getirilmesi gibi hedeflere odaklanıyor. Gönüllü bir oluşum olarak faaliyet gösteren ÇABİP, bisiklet kullanıcıları arasında dayanışma ve bilgi paylaşımını destekleyerek, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

ÇABİP'in düzenlediği son etkinlik olan "Çanakkale'yi ÇABİP ile Keşfet" sloganıyla gerçekleşen Bardakçılar Doğa Yürüyüşü ve Termal Havuz Partisi, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Cumhuriyet Meydanı ve Kıyı AVM durağında buluşan platform üyeleri, otobüsle Bardakçılar yürüyüş başlangıç noktasına ulaştı.

Yaklaşık 8 kilometrelik doğa yürüyüşüne katılan platform üyeleri, ÇABİP'in sorumlusu Birol Çetin önderliğinde doğanın güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. Yürüyüşün ardından Kazdağı Termal Otel'de düzenlenen havuz ve mangal partisiyle katılımcılar, keyifli anlar yaşayarak yorgunluk attı. Etkinlik sırasında doğa fotoğrafçıları Mustafa Emre Yazıcı, Doğancan Çetin ve Can Düzdaş, doğanın güzellikleriyle dolu olan yürüyüşü ölümsüzleştiren kareleri çekti.

ÇABİP, gelecekte de bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler düzenleyerek bisikletle ulaşımın teşvik edilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Gönüllü çalışmaları ve doğa etkinlikleri ile hem bireysel hem de toplumsal gelişime katkı sağlayan platform, bisiklet severleri bir araya getirmeye devam edecek.

Tuğba Kulasoy