Bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti (DP) Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Önemli bir demokratik sınav. Bir muhasebe kavşağı. Sadece 21yıllık bir iktidar dönemi değil. Hızla değişen bir zaman dilimi içerisinde bu büyük cumhuriyeti yeniden hem bölgesel hem küresel manada kodlama mecburiyetiyle karşı karşıya kaldığımız bir süreçte bir büyük mücadele veriyoruz" dedi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Çanakkale'ye geldi. Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden Uysal'ı parti binası dışında CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Serdar Sertaç Ekmekçi ve milletvekili adayları ve partililer karşıladı. Uysal daha sonra Demokrat Parti (DP) Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti.
"NEREDEN GELDİĞİMİZİ BİLİYORUZ"
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uysal, "Önemli bir demokratik sınav. Bir muhasebe kavşağı. Sadece 21yıllık bir iktidar dönemi değil. Hızla değişen bir zaman dilimi içerisinde bu büyük cumhuriyeti yeniden hem bölgesel hem küresel manada kodlama mecburiyetiyle karşı karşıya kaldığımız bir süreçte bir büyük mücadele veriyoruz. Meselemiz sadece bir iktidar değişimi değildir. Onun ötesinde Türkiye'nin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla, programla, kadroyla buluşturabilme çabasıdır. Milletimizin gücünü biliyoruz. Nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu büyük geçmişi hiçbir şekilde yok varsaymıyoruz. Bugün yok varsayanlara inat. Çünkü biz cumhuriyetin başlangıcın 3 Kasım 2002 olarak görmüyoruz" dedi.
 
Yüzüncü yılında cumhuriyetin daha büyük başarıları hak ettiğine inandıklarını belirten Uysal, "Bu ülkenin bu kadar kötülüğü hak etmediğini de biliyoruz. O açıdan işleyen bir demokrasi, işleyen bir hukuk düzeni işleyen bir serbest piyasa düzeniyle beraber insanlarının potansiyelini ortaya çıkartacak bir reçit fırsatlar düzenini Türkiye'de icra edeceğimize inanıyorum. O açıdan söyleyecek sözü bitmiş, enerjisi bitmiş, fikren, ruhen, bedenen tükenmiş, karşıda bir siyasal yapı var" şeklinde konuştu.
Ercan Özçetin