Çanakkale'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri, büyük bir heyecana sahne oldu. İl genelinde 441 bin 615 seçmen bin 595 sandıkta oyunu kullandı. Seçim sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale'de 8 ilçe ve 6 belde belediyesi kazanarak büyük bir başarı elde etti. AK Parti ise 3 ilçe ve 4 belde belediyesi kazanarak CHP'nin gerisinde kaldı. İYİ Parti, Lapseki Belediyesi'ni kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Kalkım beldesinde ise bağımsız aday Zeynep Çelik seçimde zafer elde etti.

Seçimlere büyük bir katılım sağlayan Çanakkaleli seçmenler, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini ve mahalle/köy muhtarlarını belirledi.

Merkez ilçede CHP'den aday olan Muharrem Erkek, belediye başkanı seçildi. 22 yıldır belediye başkanlığı yapan Ülgür Gökhan'ın bu dönem aday olmamasıyla başkanlık değişti. Yenice ilçesinde AK Parti'den aday olan Veysel Acer, seçmenlerin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Ayvacık'ta geçtiğimiz dönem AK Parti'den başkan olan Mesut Bayram, seçimi kazanarak 2. döneminde de başkanlık koltuğuna oturdu. Bozcaada'da CHP'nin kazandığı seçimde, başkanlık değişti ve Hakan Can Yılmaz'ın yerine Yahya Göztepe başkan seçildi. Bayramiç'te de CHP'nin adayı Hasan Cem Atılgan, seçimi kazanarak başkan oldu. Çan ilçesinde Belediye Başkan Vekilliğini yürüten Harun Arslan, seçimi kazanarak belediye başkanı seçildi. Ezine ilçesinde Belediye Başkanı Güray Yüksel, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Eceabat ilçesinde mevcut belediye başkanı Saim Zileli, CHP'den aday gösterilerek tekrar başkan seçildi. Gelibolu ilçesinde ise AK Parti'den aday olan Dr. Kamil Soyuak, başkanlık koltuğuna oturdu.

Lapseki'de büyük bir sürprize imza atan İYİ Parti'den aday Atilla Öztürk, belediye başkanı seçilirken, Gökçeada'da CHP'nin adayı Bülent Ecevit Atalay, seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu. Biga ilçesinde CHP'den aday olan Alper Şen, AK Parti'li Bülent Erdoğan'ın yerine başkan seçildi.

Seçim sonuçlarına göre belde belediyelerinde de değişim yaşandı. Kepez, Umurbey, Çardak, Gümüşçay, Küçükkuyu ve Kavakköy belde belediyelerini CHP kazanırken, Karabiga, Terzialan, Evreşe ve Geyikli belde belediyelerini AK Parti elde etti. Kalkım beldesini ise bağımsız aday Zeynep Çelik kazandı.

Tuğba Kulasoy