22 yaşındaki Zeynep Çelik, yerel iş insanı Mehmet Çelik'in kızı olarak adını duyurdu. 1983 seçmenin bulunduğu Kalkım'da, 1853 seçmen oy kullandı ve geçerli oyların 1786'sı sayıldı. Bağımsız aday Zeynep Çelik, 889 oy alarak, iki dönemdir AK Parti'den belediye başkanı olarak görev yapan İbrahim Taşkın'ı geride bırakarak zafer kazandı. İbrahim Taşkın 747 oy alırken, İYİ Partili Ahmet Şentürk ise 73 oy aldı. Zeynep Çelik, bağımsız olarak girdiği seçimlerde kazanmasının yanı sıra, Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı unvanını da elde etti.

Bu başarı, kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Ulusal haber kanalları ve sosyal medya platformlarında 22 yaşında seçim zaferi elde eden Zeynep Çelik'in ismi sıkça konuşulmaya başlandı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı kısa bir açıklama ile zaferini kutladı ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Çelik, "Hep birlikte çabalarımız ve dualarımız ile çıktığımız bu hizmet yolunda desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Kalkım'a yakışır hizmeti getirmeyi, halkımıza değer vermeyi önümüzdeki 5 yılın her gününde kendime borç bilerek sizlere layık olacağım. Bu başarı hepimizin!" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de tek kadın belediye başkanı olarak seçilen Zeynep Çelik, Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi sonuçların açıklanmasının ardından mazbatasını alarak görevine başlayacak.

Tuğba Kulasoy